Sunday, July 31, 2011

Μπλογκομαραθώνιος τέλος: Ώρα για βουτιές!

Μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες εν κινήσει.
Σαν να αιχμαλωτίζουν κάτι από τη στιγμή του ταξιδιού
και να σε μεταφέρουν πάλι εκεί, όχι μόνο στον τόπο αλλά και στο χρόνο.
Όταν ξεκίνησα τον Μπλογκομαραθώνιο σκεφτόμουν ότι για όλο τον Ιούλιο θα βρισκόμουν στην Αθήνα κι έτσι δε θα έχανα ανάρτηση. Τελικά τα πράγματα ήρθαν λίγο διαφορετικά, μιας και ξεκινήσαμε διακοπές λίγο νωρίτερα. Περάσαμε τρεις υπέροχες μέρες στη Βόρεια Εύβοια, σε ένα μέρος που επισκεπτόμουν για πρώτη φορά και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.


Στη Χαλκίδα είχα πάει δύο φορές, αλλά ποτέ δεν είχα πάει πιο πέρα από τη Νέα Αρτάκη. Αυτή την εποχή γίνονται κάποια έργα οδοποιίας και ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά μέχρι να βγούμε από τα περίχωρά της Χαλκίδας μέσα σε όλη την κίνηση και τη ζέστη. Μόλις όμως προχωρήσαμε μερικά χιλιόμετρα προς τα βόρεια ξεκίνησε μια φανταστική διαδρομή μέσα στο πράσινο. Πεύκα, πλατάνια, ποταμάκια, μια όαση ξεκούρασης για το μάτι και ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν για να αποβάλλουμε τελείως την ένταση.






Κάναμε μια στάση στο Προκόπι για να προσκυνήσουμε στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο και συνεχίσαμε για τον προορισμό μας, τη Λίμνη. Ο δρόμος είχε αρκετές στροφές αλλά ολόκληρη η διαδρομή ήταν μαγευτική. Στο σπίτι που θα μας φιλοξενούσαν υπήρχε ένα μπαλκόνι με θέα όλο τον κόλπο της Λίμνης. Κάθε βράδυ καθόμασταν εκεί και χαζεύαμε τα αστέρια. Την επόμενη μέρα πήγαμε βόλτα με τη βάρκα. Η θάλασσα ήταν εντελώς ήρεμη, το νερό διάφανο, ψαράκια κολυμπούσαν στα πόδια μας.




Εν ολίγοις περάσαμε θαυμάσια. Το μοναδικό μειονέκτημα (!) ήταν ότι δεν είχα πρόσβαση σε υπολογιστή και στο διαδίκτυο για να ανεβάσω ανάρτηση, αλλά η αλήθεια είναι ότι δε με πολυαπασχόλησε. Η παρούσα είναι η 26η ανάρτησή μου για τον Ιούλιο, άρα έχουμε 26 αναρτήσεις σε 31 μέρες. Μπορεί να μην ήμουν απολύτως συνεπής στον Μπλογκομαραθώνιο, αλλά το αποτέλεσμα θεωρώ πως είναι αυτό που οι Αγγλοσάξονες αποκαλούν "good enough". 

H προσωπική μου δοκιμασία έφτασε στο τέλος της με μερικούς παραπάνω αναγνώστες στη συντροφιά. Σας ευχαριστώ πολύ που μοιραστήκατε την προσπάθειά μου και υπόσχομαι να παραμείνω ενεργό μέλος της μπλογκοσυντροφιάς σας. Τον επόμενο μήνα θα βρίσκομαι σε διακοπές, αλλά ελπίζω να γυρίσω πίσω με μπόλικο φωτογραφικό υλικό και ωραίες εμπειρίες. Καλό καλοκαίρι σε όλους!

2 comments:

ο παρατηρητης said...

τελειες και εμενα μ αρεσουν αλλα παντα θολες ειναι

Claire said...

Δεν πειράζει, αν δε συλλάβει ο φακός την κίνηση δεν μπορεί να αιχμαλωτίσει τη στιγμή του ταξιδιού! Διαφορετικά έχεις ένα -όμορφο μεν πλην όμως- στατικό τοπίο.
Καλώς ήρθες στο φτωχικό μου!!