Friday, January 13, 2012

Brain cells: Wanted dead or aliveΜετά από ένα εξαιρετικό α΄ τρίμηνο εγκυμοσύνης σχεδόν χωρίς καθόλου συμπτώματα, πλέον έχω αρχίσει να φουσκώνω για τα καλά. Αισίως μπαίνω στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης, και όσες έχετε ιδίαν πείρα ξέρετε πώς μπαίνω: πρώτα η κοιλιά και μετά από μερικά δευτερόλεπτα η υπόλοιπη Claire. Ξεκίνησαν οι καούρες, οι αϋπνίες και η δύσπνοια, αλλά το χειρότερο σύμπτωμα είναι το λεγόμενο pregnancy brain. Στο παρελθόν όλα αυτά που μου έλεγαν περί κατρακύλας του εγκεφάλου από την εγκυμοσύνη και ύστερα τα θεωρούσα από υπερβολικά έως αστεία. Πώς είναι δυνατόν σε μια φάση που ο οργανισμός δουλεύει για δύο ο εγκέφαλος να απέχει από τα καθήκοντά του; Και όμως ισχύει. 

Μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων βρέθηκα σε κάποιο σταθμό του μετρό έχοντας ξεχάσει να ακυρώσω το εισιτήριό μου. Όταν μου το επεσήμανε ο άντρας μου, επιχείρησα να ανέβω ψηλότερα χρησιμοποιώντας κυλιόμενες σκάλες που κατεβαίνουν. Το αποτέλεσμα το φαντάζεστε.

Προ ημερών παρήγγειλα κάποια καλλυντικά μεταξύ των οποίων και μια μάσκαρα. Το γεγονός ότι αυτή που παρήγγειλα ήταν αδιάβροχη δεν το διαπίστωσα διαβάζοντας την καταχώρηση σχετικά με το προϊόν, ούτε στο μήνυμα επιβεβαίωσης που μου έστειλαν, ούτε και πάνω στη συσκευασία που το έγραφε ΤΕΣΣΕΡΙΣ φορές με τεράστια κεφαλαία γράμματα. Το κατάλαβα χθες το βράδυ που προσπάθησα να τη βγάλω με νερό.

Όταν βλέπω τη διαφήμιση για το σύλλογο προστασίας ασθενών με Alzheimer νιώθω πλέον μια ταύτιση. Εγώ, που θύμιζα στον άντρα μου πώς λεγόταν εκείνος ο ψηλός που κάνανε μαζί φαντάροι προ δεκαετίας, που θυμόμουν όλα τα ονόματα συμμαθητών από το νηπιαγωγείο ως το Λύκειο, αδυνατώ να φέρω στη μνήμη μου ακόμα και ονόματα συμφοιτητών που πίναμε καφέ πριν από τρία χρόνια, όταν έκανα μεταπτυχιακό! Και ρωτώ: τι σόι μανούλα θα γίνω με μνήμη χρυσόψαρου; Πώς θα θυμάμαι τι ώρα έφαγε / κοιμήθηκε / πήρε το σιρόπι του το βλαστάρι μου; Οι παλιές στο άθλημα έχετε καμιά συμβουλή επί τούτου;


4 comments:

Biberologio said...

Εγώ πέρασα αυτή τη φάση καλοκαίρι, που η γενικότερη ανεμελιά και absentminded-ness είναι στα πλαίσια των διακοπών κι έτσι δεν με πολυ-'επαιρναν χαμπάρι οι γύρω χεχε

Παρόλα αυτά σου έχω λύση για το τι θα γίνει όταν έρθει το μωρό: ITZBEEN!
http://www.itzbeen.com/ To πουλάνε και στο Λητώ απ'ότι θυμάμαι και σε όλα αυτά τα μωρο-μαγαζιά. Έχει κουμπάκι για φαγητό,(και ένδειξη από ποιο στηθος έφαγε τελευταία φορα) τουαλέτα, ύπνο. Τα βασικά δηλαδή, που μετα από λίγες μέρες που τα έχεις επαναλάβει 600 φορές και δεν έχεις κοιμηθεί καθόλου , δε θυμάσαι ούτε πώς σε λένε. Εμάς μας έσωσε!

Claire said...

Χιχιχι! Σαν ηλεκτρονική ατζέντα μωρού ένα πράγμα! Πολύ αστείο μου φαίνεται! Θα το ψάξω!

Γαληνη said...
This comment has been removed by the author.
Γαληνη said...

Welcome to my world!!!!
Εγώ και το Altzheimer γνωριστήκαμε αφού γέννησα. Και συνεχίζουμε να κάνουμε παρέα εδω και 2 χρόνια!!!! Ξεχνάω τα απίστευτα πράγματα!!! Μονίμως ψάχνω το κουμπί της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ και ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ γιατί ξεχνάω ακόμα και αστεία πράγματα!!! Για να σου γράψω τώρα το όνομα της μεταφορικής απο την Αγγλία, έπρεπε να ψάξω όλον τον κάδο απο τα μέιλ μου, μπας και βρω κάποιο newsletter τους! Και έχω χρησιμοποιήσει την κούριερ πάνω απο 5 φορές!!!!!!
Για το ITZBEEN που λέει η Biberologio, διάβασε στο μπλγκ μας! Εγω το είχα ανακαλύψει πριν ακόμα έρθει στα ελληνικά καταστήματα και μου έλυσε τα χέρια! Ακόμη και τώρα όταν παίρνει φάρμακα η μικρή (αντιβιώσεις κλπ) το χρησιμοποιώ ανελλιπώς!!!