Thursday, July 7, 2011

Η Σπανακοτυρόπιτα του Πανικού

ΣΥΝΤΑΓΗ; Μα πώς; Ξεμείναμε από ιδέες για ποστ και το ρίξαμε στη μαγειρική; Όχι, απλώς ήμουν λίγο πολυάσχολη και κάπου μέσα στο τρέξιμο πρόλαβα κι έφτιαξα μια υπέροχη πίτα. Όσοι ενδιαφέρεστε, δοκιμάστε την! 
Μύριζε τόσο ωραία ώστε πρώτα τη δοκιμάσαμε
και ύστερα σκεφτήκαμε να βγάλουμε φωτογραφία!

Σπανακοτυρόπιτα του Πανικού

Υλικά


1 πακέτο σφολιάτα (του πανικού είπαμε! Σιγά να μην κάθομαι να ανοίγω φύλλο!)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι
1/2 ματσάκι άνιθο
500 - 600 γρ. φέτα
λίγο ελαιόλαδο
λίγο γάλα
αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο. Σε ένα βαθύ τηγάνι αχνίζουμε σε ελάχιστο νερό τα κρεμμυδάκια και ύστερα προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα βασανίζουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το σπανάκι που το έχουμε αφήσει λίγο να ξεπαγώσει, το βασανίζουμε κι αυτό λίγο στο τηγάνι, ρίχνουμε και τον άνιθο, ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πιεί τα υγρά του. Μετά σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Απλώνουμε στη λαμαρίνα μας χαρτί ψησίματος, απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, μετά τη γέμιση, μετά το άλλο φύλλο σφολιάτας. Χαράζουμε και αλείφουμε με γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για τρία τέταρτα με μία ώρα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ορμάμε!!



No comments: