Monday, May 16, 2011

Μισές δουλειές


Για σήμερα σάς έχω ένα κουίζ:
Φανταστείτε ότι πλένετε ένα βουνό πιάτα πιατικά: ποτήρια, κούπες, τάπερ, κατσαρόλες, ταψιά. Και αφού τελειώσει το βουνό, έχετε να πλύνετε και τα κουταλοπίρουνα, τα οποία ήταν στον πάτο του νεροχύτη και δε φαίνονταν νωρίτερα. Πάνω που τα έχετε δει όλα, η μέση σας αρχίζει να διαμαρτύρεται, έχετε άπειρα πιρουνάκια - κουταλάκια, μικρά και ενοχλητικά, που βρίσκονται ανάμεσα σε εσάς και σε έναν πεντακάθαρο νεροχύτη.
Τι επιλογές υπάρχουν:
Α. Κάθεστε και τα πλένετε ένα ένα με το σφουγγαράκι.Τα ξεπλένετε προσεκτικά, τα σκουπίζετε ένα ένα και τα βάζετε στο συρτάρι τους.
Β. Τους ρίχνετε μπόλικη σαπουνάδα, τα πασαλείβετε λίγο όλα μαζί, ξέπλυμα και στο στραγγιχτήρι. Τέλος.
Γ. Τα παρατάτε άπλυτα στο νεροχύτη. Κάνατε τόση πολλή δουλειά, δικαιούστε λίγη ξεκούραση. Όταν θα θέλετε να φάτε τα κορνφλέικς σας το πρωί και δε θα υπάρχει κουτάλι καθαρό, θα πλύνετε ένα, και τα υπόλοιπα θα πλυθούν -καλώς εχόντων των πραγμάτων- με τον επόμενο νεροχύτη πιάτα που θα μαζευτεί.


Αποτελέσματα:
Αν επιλέξατε το Α:
Συγχαρητήρια, είστε υπόδειγμα εργατικότητας και υπομονής. Ή είστε η θεία μου η Φανή.Όπως και να έχει, συνεχίστε την καλή δουλειά, και πού και πού να περνάτε μια βόλτα για βοήθεια.

Αν επιλέξατε το Β:
Εσείς είστε ή ο άντρας μου, ή κάποιος άλλος εκπρόσωπος του ισχυρού φύλου. Αδυνατώ να πιστέψω ότι πλύνατε ΟΛΕΣ τις κατσαρόλες ΚΑΙ τα ταψιά ΚΑΙ τα μαχαιροπίρουνα, έστω και αν η γυναίκα σας τα ξαναπλύνει αργότερα. Γιατί; Ε, θα έχει τους λόγους της.

Αν επιλέξατε το Γ:
Δυστυχώς για εσάς μοιάζουμε. Από μικρή όποτε έλεγα να βοηθήσω τη μαμά μου μπορούσα να πλύνω ένα στόλο πιάτα, αλλά όταν έφτανα στα ψιλολόγια τα παρατούσα. Νομίζω πως δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από το να κάθεσαι να τρίβεις (πολλές φορές τη μέρα) κουταλάκια μικρότερα από το δάχτυλό σου. Είναι σαν να έχεις σιδερώσει ένα βουνό πουκάμισα και χρειάζεται να παιδευτείς για να κάνεις τσάκιση σε φορμάκι για νεογέννητο. Ωστόσο μου είναι αδύνατο να τα πασαλείψω απλώς. Πρέπει να πλυθούν ένα προς ένα, με καλό τρίψιμο τόσο στη γουβίτσα/τριαινίτσα όσο και στη λαβή, μπόλικη καυτή σαπουνάδα και καυτό νερό στο ξέβγαλμα. Ή το κάνεις σωστά ή δεν το κάνεις καθόλου, είναι η θεωρία μου. Ντρέπομαι λιγάκι, αλλά συχνά επιλέγω τη δεύτερη λύση.

2 comments:

Pink Cloud Weddings said...

Εντάξει..δεν είμαι μόνη τελικά!! σαν να ακούω τον εαυτό μου! το Γ γίνεται σε καθημερινή βάση!!! φιλάκια!!

lifeaddict said...

Αυτό, που αφού μια φορά τα 1000 χρόνια είναι η σειρά του να πλύνει τα πιάτα και μετά τα μισά πάλι πλύσιμο θέλουν με κάνει να αναρωτιέμαι πολλές φορές για το αν θέλω να συζώ...Γκρρρρ... #θα θελα να μαι 15 και να μην σκέφτομαι τέτοιες βλακείες...