Thursday, December 23, 2010

Η ευτυχία και η διάρρηξη

Πριν τρεις μέρες μας διέρρηξαν το σπίτι. Λείψαμε για μιάμιση ώρα και όταν γύρισε ο Σ. με πήρε τηλέφωνο να μου πει τα καθέκαστα. Στο σημείο αυτό έρχεται η αποκάτω και του λέει ότι οι κλέφτες είναι ακόμα μέσα στο σπίτι. Στο σημείο αυτό είναι που μαθαίνω να λέω το Πάτερ ημών τρέχοντας.

Μας πήραν πολλά πράγματα και ανακάτεψαν αρκετά το σπίτι. Άνοιξαν όλα τα ντουλάπια του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της τουαλέτας, ευτυχώς όμως δεν πείραξαν καθόλου τα βιβλία μας. Τελικά τέτοιες καταστάσεις σε κάνουν να αναθεωρείς τις αξίες σου. Ή να επιβεβαιώνεις αυτές που έχεις ήδη. Ένα από τα συμπεράσματα της ημέρας ήταν ότι πρέπει να ξεσκονίζω πιο συχνά, γιατί ο Γκρίσομ που ήρθε από τη Σήμανση δεν μπορούσε να πάρει αποτυπώματα από την τηλεόραση. Ένα άλλο συμπέρασμα είναι πως η πληροφορία πλέον είναι πολύ σημαντικότερη από τα υλικά αγαθά (ένα από τα πράγματα που μας "έτσουξαν" περισσότερο ήταν που πήραν τον υπολογιστή του Σ. και τον εξωτερικό σκληρό που έκανε backup).

Την επομένη της διάρρηξης καταλήγω πως εφόσον είμαστε εμείς καλά, όλα τα υπόλοιπα θα τα ξαναφτιάξουμε από την αρχή. Αγκαλιάζω τον Σ. και του λέω "Μας έκλεψαν και είμαι ευτυχισμένη. Πάω καλά;"

2 comments:

Anonymous said...

Πας πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά. Λυπάμαι για τη διάρρηξη, είναι άγριο πράγμα αλλά στην τελική είναι έτσι όπως το είπες: τα αντικείμενα ξανααγοράζονται. Αρκεί να είστε εσείς καλά. (ναι εντάξει, γερνάω και έχω αρχίσει να λέω τέτοια: εμείς να΄μαστε καλά, πάνω απ΄όλα η υγεία, ειρήνη και αγάπη για όολον τον κόσμο και άλλα τέτοια).

Claire said...

Τελικά μεγαλώνοντας όλοι γινόμαστε λίγο πιο μελό! Αν και το καλύτερο που άκουσα για τον νέο χρόνο είναι: "Ευχηθείτε μου λεφτά! Υγεία έχουν και τα γυφτάκια!"